De første indtryk – på godt og ondt

De første indtryk – på godt og ondt

8. januar 2019 Slået fra Af Nadia Hansen

Vores store rejse begyndte både godt og skidt. Heldigvis mest godt.

På Joe & The Juice hvor vi spiste morgenmad, fik vi “desværre” en for stor shake uden ekstra beregning og på flyet havde vi et ekstra sæde til rådighed, men da vi kom til Venedig Lufthavn var et af hjulene knækket af en kuffert – oveni købet den vi havde lånt af min svigermor og hendes mand, den var ellers meget solid, så det har krævet et meget hårdt slag.

Den anden af min mine kufferter kom slet ikke og vi måtte stå i kø i Lost and Found med rigtig mange andre. Der var virkelig mange, endda fra flere forskellige fly der ikke havde fået deres baggage og vi gik desværre alle derfra uden.

Heldigvis kom der en medarbejder fra rederiet hen til os i køen og sagde, at de nok skulle vente på os, så vi ikke skulle stresse over det.

Vi blev kørt til skibet og efter en kold og kedelig sikkerhedsøvelse (de er vel aldrig sjove?) spiste vi 5-retters, fik vin, øl og sodavand – alt er inkluderet.

Vores kahyt er heldigvis en del større end vi begge havde regnet med og også større end de andre krydstogter jeg har været på. Der er rigtig god plads i skabe og skuffer. Sengen er større end den vi har derhjemme. Der er sofa og stort kontorbord. Vi har selvfølgelig også et lille badeværelse med toilet og bruser.

Der er håndklædeservice og der bliver gjort rent dagligt og ryddet op og redt seng flere gange om dagen.

Det er jo ikke rederiets skyld, at vi ikke har fået vores kufferter, men de har gjort hvad de kunne for at hjælpe, vi har fået 3 toilettasker med nogle plejeprodukter, morgenkåber, sutsko og gratis tøjvask. Jeg har dog stadig manglet en del ting og har købt lidt i nogle af de butikker de har ombord.

Bari

Bari var vores første stop med skibet og er en rigtig hyggelig by i Italien med en masse historiske bygninger, hvor vi gik rundt og hyggede os.

Et af stederne legede en dreng med en lille fjernstyret helikopter, han var sammen med en voksen og han blev ved med, at komme til at flyve eller rettere sagt nedstyrte ind i en masse turister, men den voksne løb bare hen og undskyldte og hentede den tilbage til ham, så han kunne flyve videre. Det både undrede og morede os en del.

Byen har en masse af de ret klassiske smalle italienske gader med små hyggelige og ofte overdekorerede altaner, hvor tørresnore hænger imellem med en masse vasketøj.

Vi var også glædelig overraskede over, hvor let det var, at komme af og på skibet. Det var ligesom at gå ind og ud af et hotel. På vejen tilbage skulle tasken lige igennem en scanning, men der var ingen kø hverken ind eller ud. Der kommer nok til at være lidt flere når vi når til nogle af de lidt mere specielle destinationer.

Første dag til søs

 Vores første dag til søs var skøn! Vi fik en stor lækker morgenmad med både hav og bjergudsigt. Morgenmaden er buffet, men man kan også vælge fra menukortet, så man kan få sine æg og andet som man ønsker.

Efter morgenmaden gik vi sammen i fitness og Rasmus viste sit træningsprogram, som vi begge gennemgik. Bagefter løb vi på løbebånd. Der var mange mennesker, men heldigvis også stort. Igen havde vi en skøn udsigt over vand og bjerge.

Der er mange aktiviteter ombord. Vi har endnu ikke prøvet så meget af det. Overraskende nok har vi hygget en del med at lytte til podcast sammen i kahytten.

Vi har set et af deres show, som var med akrobater. De var overraskende dygtige.

Rasmus har købt en social pakke til os begge, så vi begge kan komme på de sociale apps som f.eks. Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat osv. Det er rart at kunne have lidt forbindelse til dem derhjemme.

På skibet er der en masse forskellig livemusik. Både klassisk, salsa hvor der er dans og meget andet – så der sker en masse.

Vi har stadig til gode, at svømme i pools, jacuzzi, spille golf og på casino, prøve deres 4-D biograf, stå på rulleskøjter og meget andet.

Gensyn med Rom

 

Anden destination på ruten var Civitavecchia/Rom. Vi kunne igen gå af skibet uden at skulle stå i kø eller noget. Derefter var der gratis shuttlebus videre og fra stationen tog vi toget videre til Rom, hvilket kun kostede 4,6 Euro pr. person hver vej.

Sidst vi var i Rom sammen, var Trevi-fontænen under en slags ombygning/reparation, så den var vi glade for endelig at kunne se i virkeligheden og uden stilads.

Vi besøgte også Colosseum og det var egentlig rart, at vi havde været der før. Vi havde al den tid vi havde lyst til og behøvede ikke skynde os. Desuden var vejret dejligt med solskin.

Da vi kom tilbage til skibet skulle vi stå i kø for at komme ombord, nok fordi at vi ankom i shuttlebus. Jeg kiggede på uret og det tog præcis 5 minutter, at komme ind, så det var helt okay.