Ting at se og opleve i Kenya

Ting at se og opleve i Kenya

25. november 2018 0 Af Nadia Hansen

Vi tog en ret klassisk tur rundt i Kenya. Så hvis man ønsker en lignende tur kan man bruge nedenstående liste som nøgleord, når man leder efter en safaritur.

Amboseli National Park – Elefanter
Hvis man som jeg er pjattet med de store intelligente dyr, burde man gå efter en safaritur hvor man kommer til Amboseli. Det ser også utrolig flot ud på de klare dage, hvor man kan se Kilimanjaro med sne på toppen.

Lake Naivasha – Flodheste
Her er der rig mulighed for at se flodheste og omkring søen er der et rigt dyreliv som helt bestemt er et besøg værd.

Giraffe Centre og/eller Giraffe Manor
Vi besøgte Giraffe Centre, hvilket vi var helt vilde med. Her kommer man tæt på girafferne og kan fodre dem.
Giraffe Manor ligger ved siden af, så hvis man har muligheden for enten at overnatte dér, få afternoon tea eller noget andet synes jeg bestemt man skal gøre det. Vi fik desværre ikke muligheden, men kommer vi til Nairobi igen, er det øverst på “ønskelisten”.

Karen Blixen Museum/Farm
Altså… Jeg synes godt om Karen Blixen og synes det er spændende, at høre om hendes liv.

Især mange af hendes citater synes jeg er gode.
Det var da okay, at se hvor fint hun har boet, men vi var faktisk ikke særlig vilde med det. Det var et hyggeligt sted og måske blegnede det også lidt, fordi vi havde haft så mange andre fantastiske oplevelser, men det er egentlig ikke noget jeg vil anbefale. Der er da sikkert mange der synes det er spændende at se og høre om hende og så endda i et land så langt fra Danmark.
På nogle ture skal man vælge mellem Giraffe Centre og Karen Blixen Museum. Vi så begge, men hvis vi skulle vælge, ville det bestemt være at besøge girafferne – hvilket jeg til gengæld gerne gør igen!

Besøge masaierne

De vil gerne sælge deres håndlavede ting, så hvis man ikke kan lide markeder med ivrige sælgere er det måske ikke noget for én. Men vi synes det var spændende at se hvor de boede og høre om deres liv og kultur. Så jeg synes, at oplevelsen opvejer for, at de efterfølgende gerne vil have, at man ser på de ting de sælger. Så det kommer nok an på, hvordan man har det i sådanne situationer. Nogle bliver meget ubekvemme, men jeg synes, at hvis man har muligheden for at møde masaierne, at man skal prøve det. Det er en speciel og mindeværdig oplevelse.

Der er selvfølgelig stor forskel på turene i forhold til kost, logi, køretøjer osv. På nogle ture sover man mest i telte og på andre i lodges. Køretøjet er også ret vigtigt, da det er herfra du oplever det meste af turen.  Man skal også ofte køre langt for at komme rundt, så det er også vigtigt at vide hvad an skal køre i. Nogle er store 4-hjulstrækkere og andre er minibusser.

Vi synes vores tur var en rigtig god blanding. Vi så The Big 5, sejlede i en stor sø med flodheste, fodrede giraffer, oplevede kulturen osv.
Vi boede også på nogle ret lækre og specielle lodges.