Rejsetips til Siem Reap

Rejsetips til Siem Reap

25. november 2018 Slået fra Af Nadia Hansen

Visa

Man kan ved ankomst få udstedt visa, dette koster 30 dollars (2017) og man skal medbringe billede, men ellers kan dette tilkøbes.

Valuta 

I Cambodja bruger de dollars og man får kun deres egne Cambodjanske Riel tilbage som småpenge da de ikke er meget værd. 2000 Riel er ca. ½ dollar og de har endda 100 Riel sedler som kun er ca. 0,02 dollars. 
Jeg synes de er gode som souvenirs.  

Sim-kort

Vi købte Sim-kort allerede i lufthavnen ved ankomst, hvilket kun kostede 3 dollars for 7 dage, så havde vi begge fri data og kunne ringe til hinanden. Der var selvfølgelig WiFi på vores hotel, men det var rart at kunne bruge GPS’en når vi selv kørte eller gik rundt. Det giver lidt ekstra frihed. Det er egentlig et generelt tip til dem der tager meget rundt på egen hånd på deres rejser.

Angkor Pass

Det er godt at vide på forhånd, at man skal besøge billetkontoret, for at købe Angkor Pass. Hvis man er på egen hånd og kører helt til templerne, kan man ikke komme ind. Man kan vælge mellem 3 slags indgangskort; 1-dags, 3-dages og 7-dages pass som selvfølgelig er i hver deres prisklasse. Så det er en god idé, på forhånd at overveje, hvad man får brug for. Det er også godt at vide, at fra den dag det er udstedt har du en måned til at bruge dagene, hvis du har valgt 7 dages pass og 10 dage hvis du har valgt 3 dages pass. Inden for den tidsramme kan dagene heldigvis fordeles som man vil, så man behøver ikke se templerne 3 eller 7 dage i træk, man kan sagtens fordele dem, så man kan skifte mellem dage hvor man tager på ture og dage hvor man bare slapper af.

Jeg synes personligt ikke at én dag er nok. Det er meget varmt og hvis man bare kører på en hel dag bliver man nok træt at det. Jeg synes det var rart, at kunne besøge templerne og tage hjem når vi havde lyst, slappe af og komme igen en anden dag. Hvis man er der en uges tid er 3 dage nok passende, så kan man skiftevis slappe af og tage på tur.
Vi vidste ikke at dagene kunne fordeles hen over en hel måned og købte derfor et 7-dages pass. Men vi endte også med at besøge templerne 4 dage, så det var meget godt. Man skal desuden passe godt på passet, da man skal købes et nyt, hvis man mister eller ødelægger det.

Passet er lidt dyrt, men hvis man tænker på at stedet skal vedligeholdes – især når der er så mange mennesker der besøger stedet og dermed slider på det og at lidt er til donation til børnehospital, så er prisen egentlig fair.

Vi oplevede det ikke, men jeg har hørt om nogle der bliver snydt ved, at der er nogle der opkræver gebyrer ved nogle indgange eller trapper, men det er svindlere. Når du har købt et Angkor Pass kan du frit bevæge dig rundt i området. 

Påklædning

Når man skal besøge templerne, skal man huske på at tage tøj med til at tildække ben og skuldre. Ellers vil du blive stoppet og skal så købe ekstra tøj til overpriser ved deres boder. Så et godt tip er at tage det med hjemmefra, så sparer man besværet og pengene. Igen et generelt tip, hvis du skal besøge templer eller andre hellige eller religiøse steder.

Ture 

Det er nemt at komme på ture rundt. Vi valgte det sikre valg, at få hjælp fra vores hotel til at booke en chauffør som de kendte, til at køre os rundt til alle templerne, så vi vidste, at vi ikke blev snydt. Chaufføren gav os altid god tid og ventede bare i en hængekøje i sin remork, imens vi gik rundt.